Instruire în Kinaestetics pentru asistentele medicale și lucrătoarele sociale CASMED

Oamenii de la CASMED primesc o adevărată satisfacție sufletească atunci când văd în ochii vârstnicilor pe care ii îngrijesc bucuria de a nu fi uitați. Mai mult, CASMED investește în angajații săi, instruindu-i în aplicarea metodelor inovative de terapie în îngrijirile pe care le oferă.

 

În perioada 18-20 aprilie un grup de asistente medicale și lucrătoare sociale CASMED au beneficiat de o instruire în domeniul Kinaestetics, moderată de către o echipă de experți de la Asociația Națională de Kinaestetics din România.

 

Kinaesthetics poate fi descrisă ca fiind „arta sau ştiinţa percepţiei mişcării”. Conceptul se bazează pe experiența și percepția mișcării proprii. Conduce la o sensibilitate crescută asupra calităților și diferențelor mișcării proprii în cadrul activităților cotidiene zilnice.
În asistența și îngrijirea persoanelor vârstnice și a persoanelor cu dizabilități impactul Kinaesthetics se impune din două puncte de vedere: persoana asistată și persoana care asistă, profită în egală măsură de pe urma îmbunătățirii competenței motorii. Dacă interacţiunile procesului de îngrijire sunt modelate în baza Kinaesthetics, pe lângă progresele excepționale ale persoanei asistate, are loc și dezvoltare sănătății persoanei care asistă.

 

Grație aplicării conceptului Kinaestetics, în decurs de doar 3 ani, echipa CASMED a reușit să readucă recuperarea totală sau parțială a peste 200 beneficiari – persoane care au probleme de mobilitate, ca urmare a AVC-ului, intervențiilor chirurgicale, etc.

 

Ai studii în domeniul medical și vrei să aplici și tu conceptul Kinaestetics, devenind membru al echipei noastre?

Trimite chiar acum CV-ul tău la adresa de mail casmed.md@gmail.com!