Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu

Avem grijă de sănătatea fiecărui client și facem tot ce ne stă în putință pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții.

Cui se adresează serviciul?

Serviciul este gândit pentru a sprijini beneficiarii să-și mențină, pe cât posibil, autonomia funcțională și pentru a-și continua viața în propria locuință, în demnitate și respect.

Serviciul se adresează următoarelor categorii de persoane: 

  • persoane care au atins vârsta standard de pensionare; 
  • persoane cu dizabilități; 
  • bolnavi cronici care, din cauza bolii, nu sunt capabili să-şi desfășoare activitățile cotidiene (alimentare, igienă personală etc.). 
  • persoane asigurate care suferă de maladii cronice (consecințe ale ictusului cerebral, consecințe post Covid, maladii în fază terminală, fracturi de col femural) şi/sau au avut intervenții chirurgicale mari şi prezintă un anumit nivel de dependență şi o capacitate limitată de a se deplasa la o instituție medicală.  

Ce include Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu?

Verificarea glicemiei și a semnelor vitale (puls, tensiune arterială, temperatură, respirație și saturația de oxigen)

Administrarea medicamentelor

Alimentarea artificială pe sondă gastrică și educarea pacientului/aparținătorilor

Alimentare pasivă, inclusiv administrarea medicamentelor per os, pentru bolnavii cu tulburări de deglutiție

Manevre terapeutice pentru evitarea escarelor de decubit: mobilizare, masaj, aplicații medicamentoase

Manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor pulmonare: schimbarea poziției, tapotaj, fizioterapie respiratorie

om-4

Exerciții de mișcare pentru menținerea mobilității conform abordării Kinaesthetics

Prevenirea și tratamentul escarelor, îngrijirea plăgilor, stomei, fistulelor, tubului de drenaj

Fizioterapie

Instruirea beneficiarului în sprijinul autoîngrijirii

Kinaesthetics este știința experimentală preocupată de studiul competenței de mișcare ca o componentă fundamentală a vieții umane. Kinaesthetics se bazează pe experiența și percepția mișcării proprii. Conduce la o sensibilitate crescută asupra calităților și diferențelor mișcării proprii în cadrul activităților vieții cotidiene. Kinaesthetics poate veni în ajutorul persoanelor de orice vârstă, atât din punct de vedere profesional cât și personal. Kinaesthetics este apreciat cu predilecție în profesiile, în care contactul corporal este de la sine înțeles, promovând calitatea mișcării proprii, calitatea îngrijirii, asistenței sau terapiei, implicit sănătatea proprie și a celuilalt.

Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu se acordă pe bază de recomandare (Formularul nr. 027/e), care se face de către medicii de familie, medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv şi de către medicii de specialitate din spitale. 

Doar persoanele asigurate pot beneficia gratuit de îngrijiri medicale la domiciliu, în limita numărului de vizite contractate anual de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.   

Serviciul este prestat în corespundere cu standardele minime de calitate și este acreditat de către  Consiliul Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate. 

Cum puteți accesa serviciul?

1

Spune-ne de ce ai nevoie

Trimiteți un formular simplu pentru a ne spune de ce ajutor aveți nevoie, fie pentru dumneavoastră, fie pentru un membru al familiei pe e-mail: ingrijiri.casmed@gmail.com , sau ne puteți contacta telefonic la numerele de telefon: 060957070; 069560259; 0 (231) 2 76 74, sau vă puteți deplasa fizic pe adresa mun. Bălți, str. Mircea Cel Bătrân 81, of.51. Vă ghidăm cum să obțineți biletul de trimitere de la medic (Formularul nr. 027/e). 

 

2

Aranjăm o primă vizită 

Ne deplasăm la dumneavoastră acasă pentru a evalua situația și a găsi cea mai bună soluție. Primiți informații referitor la serviciile care ar cele mai potrivite pentru situația existentă și faceți cunoștință cu personalul medical.  

3

Agreăm programul de vizită  

Odată ce aveți biletul de trimitere, stabilim împreună un program regulat de vizite, adaptat nevoilor dumneavoastră.