Asistenții medicali sunt instruiți în permanență pentru a presta servicii de calitate
| 02.03.2022Serviciul de asistență recuperatorie la domiciliu continuă să presteze servicii pentru cele 51 persoane cu mobilitate redusă din 7 localități (Sofia, Dărcăuți, Văscăuți, Gribova, Bahrinesti, Drochia și Cuhureștii de Sus), identificate la etapa inițială.
Pentru o conlucrare și o bună desfășurare a intervențiilor serviciului, lunar sunt organizate ședințe de lucru cu componenta de instruire și planificare cu asistenții medicali antrenați in serviciu. În cadrul activităților, asistenții medicali sunt ghidați în dezvoltarea de noi competențe și consolidarea abilităților practice de lucru, dar și de planificare a intervențiilor.
Lunar ne întrunim în cadrul ședințelor, unde în baza unei agende predefinite abordam subiectele, sarcinile și informațiile noi parvenite din teren. Totodată discutăm împreună cele mai dificile cazuri, facem schimb de bune practici, și planificam intervențiile viitoare. De asemenea discutăm provocările cu care se confruntă în teren echipa de specialiști și le remediem împreună cu echipa de implementare a proiectului, menționează Andrian Buga, Șeful serviciului.
Drept exemplu a celor relatate mai sus este ședința organizată și desfășurată la data de 1 martie 2022, cu participarea echipei de specialiști din teren și echipa de implementare a proiectului. Un aspect important adus în discuții în cadrul ședinței menționate, de către asistenții medicali din cadrul Serviciului, este provocarea privind educarea asistenților personali în continuarea planului de îngrijire a beneficiarilor după finalizarea programului de îngrijire stabilit în cadrul proiectului. În acest sens, au fost organizate exerciții practice, exemple de dialoguri/discuții modelate conform situațiilor reale din teren.
Proiectul ”Asistență pentru o viață decentă și independentă” este finanțat din resursele Uniunii Europene în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis”.