Lansarea proiectului „Asistență pentru o viață decentă și independentă”
| 09.12.2021Asociația Obștească „CASMED” implementează în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 decembrie 2022 proiectul „Asistență pentru o viață decentă și independentă”.
Bugetul proiectului: 60,000.00 EUR.
Aria de intervenție: 13 localități rurale din raioanele Drochia, Soroca, Șoldănești și Florești.
Scopul general al proiectului este sporirea accesului la servicii de îngrijiri la domiciliu pentru persoane în vârstă și persoane cu dizabilități, în vederea creșterii calității vieții acestora.
Obiectivele proiectului:
- Creșterea accesului la serviciul de asistență recuperatorie complexă la domiciliu pentru persoane în vârstă și persoane cu dizabilități din localități rurale, care se confruntă cu probleme de ordin social, medical și psihologic.
- Consolidarea capacității instituționale a prestatorilor publici și privați de servicii sociale din m. Bălți și r-le Drochia, Soroca și Florești, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor prestate.
Beneficiarii proiectului:
- Vor fi asistate la domiciliu cel puțin 130 de persoane vulnerabile adulte cu dizabilități locomotorii, cu sechele în urma fracturilor, inclusiv post-AVC și co-morbidități, persoane în etate cu mobilitate redusă, care au nevoie de servicii specializate de recuperare, kinetoterapie, consiliere psihologică;
- Cel puțin 130 de persoane din comunitate (rude ale beneficiarilor, voluntari, îngrijitori neformali) vor fi sprijinite și ghidate cum să-și îngrijească rudele imobilizate, inclusiv vor fi instruite privind noile tehnici de îngrijire a persoanelor cu mobilitate redusă;
- Cel puțin 84 asistenți personali/lucrători sociali din cadrul DASPF vor fi instruiți privind utilizarea abordării Kinaesthetics în procesul de îngrijire a persoanelor vulnerabile cu mobilitate redusă.
In urma implementării activităților proiectului beneficiarii vor obține îngrijire adecvată și corespunzătoare nevoilor individuale direct în mediul lor familial, astfel, își vor redobândi autonomia și independența pentru a se descurca în activitățile zilnice.
Proiectul este finanțat din resursele Uniunii Europene în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis”.