Apel de granturi mici pentru sprijinirea comunităților prietenoase vârstei – ediția 2018

Asociația Obștească „CASMED” lansează ediția 2018 a programului de granturi mici din cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, implementat în parteneriat cu HelpAge International, cu suportul Crucii Roșii din Elveția.

 

Scopul programului este de a dezvolta o colaborare eficientă între autoritățile locale, cetățeni și alți actori comunitari în vederea implementării inițiativelor prietenoase vârstnicilor prin crearea condițiilor care să faciliteze accesul persoanelor în etate la servicii de calitate, comunicare și oportunități de participare socială și civică. Bugetul total al programului pentru anul 2018, constituie 132.000 MDL, granturile fiind acordate prin concurs.

 

Granturile se acordă primăriilor și/sau organizațiilor neguvernamentale, partenere în cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, prin concurs, dosarele înaintate fiind analizate de către Comisia de examinare.

 

Bugetul total al Programului de granturi pentru anul 2018 constituie 528. 000 (cinci sute douăzeci și opt mii) lei. Opt proiecte care vor întruni cel mai mare punctaj vor primi finanțare.

 

Suma maximă oferită de la CASMED per proiect nu va depăși 3 000 EUR. Solicitantul este obligat să acopere cel puțin 20% din suma totală solicitată pentru implementarea proiectului (surse financiare și / sau alte contribuții în natură).

Termen limită de depunere a dosarelor: 28.05.2018

 

Descrierea procedurii de aplicare, poate fi accesată în Regulamentul Programului de Granturi Mici 2018.

Dosarele de participare urmează a fi expediate prin poşta electronică, la adresa: casmed.md@gmail.com până pe data de 28 mai 2018. Persoana de contact: Livia Golovatii, coordinator de proiect, telefon: 0231 2 76 74.