Optimiști și implicați – seniorii de la Tîrnova, Edineț

Grupul de Seniori „Optimiștii” din satul Tîrnova, raionul Edineț este un grup care s-a creat de sine stătător,  după ce s-a inspirat din exemplele frumoase de îmbătrânire activă realizate de cele 2 grupuri de seniori din Viișoara și Corpaci, din același raion.

 

Aflând că AO CASMED prin acțiunile sale sprijină vârstnicii nu doar în menținerea unui mod de viață sănătos, activ și pozitiv, dar și că ajută prin servicii de îngrijiri la domiciliu pe cei aflați în nevoie, au depus toate eforturile ca să convingă autoritatea publică locală despre necesitatea dezvoltării unui astfel de serviciu și în propria comunitate. Este un exemplu frumos și demn de implicare civică. Seniorii din Tîrnova au demonstrat că se poate de făcut o schimbare în bine atunci când este dorință și motivație. Domniile lor însă nu s-au oprit aici. Grupul „Optimiștii” a decis să se implice activ în dezvoltarea comunității și în acest sens au solicitat suportul CASMED pentru consolidarea echipei și a capacităților membrilor.

 

O activitate de consolidare a echipei a avut loc la 18 septembrie 2019. Starea de spirit care domnește în cadrul grupului reflectă cum nu se poate de bine cât de reușit a fost aleasă denumirea grupului „Optimiștii”, iar Motto-ul „Nici anii și nici banii nu ne stau în cale” ne sugerează despre puterea intenției și curajul acestui grup de a-și atinge scopul.

 

Activitatea de consolidare a echipei s-a desfășurat în contextul proiectului „Îmbătrânire sănătoasă și activă”, implementat de AO „CASMED” în colaborare cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, unitatea operațională a Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (Austrian Development Cooperation).