Schimb de experiență și îmbătrânire activă

Schimb de metode, practici și idei cu privire la organizarea și activitatea grupului – asta au făcut cei peste 70 seniori, membri ai celor 12 GS facilitate de către CASMED, în cadrul atelierului de schimb de experiență din 01-04 iulie curent.

 

Seniorii au trecut în revistă cele mai importante oportunități, succese și provocări ale grupului din care fac parte, discutând despre forme noi de activități, care să facă și mai interesant programul acestuia. Printre aceste activități, se includ ședințe sistematice cu discuții privind diverse subiecte, participarea la adunările APL, activități de caritate, starturi vesele, vizitarea persoanelor singuratice, etc.

 

De asemenea, în cadrul atelierului, participanții au analizat cum arată o comunitate care răspunde necesităților și nevoilor vârstei și ce intervenții ar putea face la nivelul propriei localități pentru ca aceasta să devină prietenoasă vârstei.

🔹„O întâlnire foarte utilă, de folos. Ne-am îmbogățit cunoștințele, am făcut cunoștință cu practicile de activitate a grupurilor, unele din ele le vom prelua și la noi. Este o motivație pentru a activa mai departe, un imbold pentru a face mai multe lucruri bune pentru comunitate.” Larisa Ianovici, Balatina

🔹„Am luat multă experiență de la toate colectivele. Îndeobște să știm cum se face. Nouă ni se pare că suntem buni, dar am mai văzut și altă experiență. Cu cât mai diferită experiența vedem, cu atât mai multe știm ce să facem.” Perojoc Victor, Viișoara

🔹„Am luat lucruri bune din cadrul zilei de ieri si de azi, personal pentru mine, dar și pentru sat, din care o să realizăm și noi ce putem după puterile noastre. Mulțumim din suflet organizatorilor că ne-ați adus într-un peisaj frumos de poveste. Succese tuturor și sănătate.” Sofia Bodrug, Măgurele

 

Activitatea a oferit seniorilor posibilitatea să exploreze informații noi despre îmbătrânirea sănătoasă și activă, dar și să comunice despre propriile interese și valori și să se bucure de vârsta de argint. Participanții au îmbrățișat cu succes provocările din cadrul schimbului de experiență, interacțiunea avută a generat impresii de neuitat și planuri de viitor.

 

Activitățile din cadrul proiectului „Îmbătrânire sănătoasă și activă” sunt finanțate de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) din fondurile programului Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de către AO „CASMED”, Bălți.