Rezultatele concursului de granturi mici CPV

Membrii comunităților din 10 localități din Nordul Republicii Moldova vor beneficia de finanțare pentru inițiative prietenoase vârstei în cadrul programului de granturi  mici, în sumă totală de 500.000 MDL.

 

Printre inițiativele propuse se numără următoarele:

  • construirea stațiilor de așteptare;
  • instalarea băncilor și urnelor pe străzile centrale;
  • înverzirea parcurilor și instalarea pavajului;
  • modernizarea unui teren sportiv cu aparate de antrenament, un vestiar modern și bănci pentru suporteri;
  • dotarea unei săli sau a unui loc de agrement pentru vîrstnicii, unde aceștia vor avea posibilitatea să se adune la șezători și să se bucure de comunicare.

 

Inițiativele au menirea să ofere condiții mai prietenoase pentru membrii comunităților, în special celor vârstnici, prevenind stările de depresie, tristețe și singurătate și îmbunătățind calitatea vieții lor.

 

Următoarele localități vor beneficia de finanțare: or. Fălești, com.Sărata Veche, com.Risipeni din raionul Fălești și  s.Viișoara, s. Tîrnova, s. Brînzeni, s.Fetești, s.Corpaci, com.Parcova, com.Burlănești din raionul Edineț. Autoritățile publice locale vor co-finanța inițiativele.

 

Programul de granturi mici este lansat în cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate” implementat de către Asociația Obștească „CASMED” cu sprijinul financiar al Crucii Roșii din Elveția.