„Plus de Sănătate” pentru locuitorii din Edineț

Ritmul alert de viață actual oferă multe oportunități pentru dezvoltare, dar și foarte puțin timp pentru monitorizarea propriei stări de sănătate. Studii recente relevă că doar 10% din moldoveni vizitează medicul regulat, chiar dacă se simt bine, iar 13% consultă medicul regulat din cauza unor boli cronice.

 

Astfel, pentru a contribui la monitorizarea stării de sănătate a persoanelor, Asociația Obștească „CASMED” a lansat la 2 noiembrie curent, în Edineț, o nouă ediție a Campaniei de Screening „Plus de Sănătate”. Evenimentul a fost desfășurat în parteneriat cu Centrul Medicilor de Familie Edineț și Primăria Municipiului Edineț.

 

În scuarul din fața Palatului de Cultură au fost instalate 2 corturi, iar asistentele și asistenții medicali de la CASMED și de la CMF Edineț au măsurat gratuit tensiunea arterială, greutatea corporală și nivelul glicemiei tuturor doritorilor, oferind sfaturi și sugestii pentru a evita apariția anumitor maladii.

 

Beneficiarii campaniei s-au arătat încântați de inițiativă și au recunoscut faptul că ar trebui să acorde mai multă atenție propriei sănătăți.

 

Campanii similare au fost organizate în Fălești, Sângerei și mun. Bălți. Evenimentul de la 2 noiembrie a fost organizat cu suportul persoanelor care au redirecționat 2% din impozitul pe venit, prin mecanismul Legea 2%.