Lucrurile bune trebuie continuate: 2% din impozitul pe venit pentru vârstnici

În țara noastră există mii de persoane care își  trăiesc bătrânețea la limita existenței, iar neputința care vine odată cu vârsta înaintată, complică și mai mult situația. De 9 ani încoace, CASMED se asigură că în cele 65 de localități unde activează, vârstnicii vulnerabili primesc îngrijirile de care au nevoie la ei acasă. Lucrătorii sociali oferă ajutor în gospodărie și menaj, prepararea și administrarea hranei, îngrijiri de bază (îmbăire, îmbrăcare, pieptănare, etc.) iar asistentele medicale CASMED fac diverse proceduri, frecții și exerciții cu beneficiarii, astfel, încât starea lor de sănătate să se îmbunătățească.

 

Și tu te poți implica în acordarea îngrijirilor pentru bătrâni, redirecționând 2% din impozitul pe venit, pe care deja l-ai achitat statului. Avem nevoie de suportul tău mai mult ca niciodată. Nu te costă nimic, trebuie doar să depui declarația de venit și să inserezi codul fiscal CASMED 1010620009171.

 

De ce să ne ajuți pe noi?

 1. Suntem responsabili. Fiecare bănuț direcționat va fi utilizat pentru a îmbunătăți calitatea vieții vârstnicilor.
 2. Bătrânii se numără printre cei mai vulnerabili membri ai societății, mulți dintre ei fiind de multă vreme uitați și singuratici.
 3. Ne doare pentru nevoile fiecăruia dintre ei și încercăm să le facem viața mai ușoară. Mulți dintre ei ne solicită suportul și știu că noi vom face tot posibilul ca să îi sprijinim. Iubim ceea ce facem și vrem să continuăm.
 4. Personalul CASMED este profesionist și oferă servicii la standarde înalte de calitate. Cunoaștem cum să oferim vârstnicilor atenție și servicii care se pliază pe nevoile lor. Avem o atitudine grijulie față de beneficiarii noștri, lucrătorii noștri fiind așteptați ca niște copii în casele părintești.
 5. În 2018, Asistentele medicale CASMED au fost apreciate cu Premiul Național în Sănătate, la categoria „Cea mai bună echipă de asistenți medicali”.
 6. Chiar și la bătrânețe, starea de sănătate a bătrânilor poate fi îmbunătățită. Noi am demonstrat aceasta prin serviciile pe care le-am oferit și le oferim beneficiarilor: îngrijirile de înaltă calitate, faptul că cineva deschide ușa și îi vizitează, implicarea lor în activități zilnice – toate acestea contribuie substanțial la starea de bine.
 7. Avem multiple cazuri de succes. Peste 700 oameni care au suferit de AVC sau intervenții chirurgicale, și-au recuperat total sau parțial mobilitatea grație exercițiilor kinaestetics, pe care personalul CASMED le aplică.
 8. Suntem transparenți. Toate rapoartele de activitate ale organizației, inclusiv pe aspecte financiare, sunt publicate pe pagina web http://casmed.md/rapoarte-activitate/.
 9. Pe tine nu te costă nimic, dar pentru un vârstnic poate însemna salvare. Lucrurile bune trebuie continuate.

 

Pași de urmat:

 1. Mergi la Inspectoratul Fiscal de Stat
 2. Spune funcționarului că dorești să depui declarația pe venit și că redirecționezi 2%
 3. Prezintă funcționarului codul fiscal al AO „CASMED”: 1010620009171
 4. Devii super-erou pentru un vârstnic

 

IMPORTANT: Cele 2% sunt bani pe care tu deja i-ai achitat statului. 2% reprezintă puținul din bugetul de stat, pe care tu îl poți decide. (Informații despre Legea 2% – aici)

 

Fii alături de bătrâni, redirecționând 2%. Mai mult suport, mai mulți vârstnici deserviți.