Lansarea programului de granturi mici pentru sprijinirea unei comunități prietenoase vârstei

Asociația Obștească „CASMED” anunță lansarea Programului de granturi mici pentru finanțarea inițiativelor prietenoase vârstei în raioanele Fălești și Edineț.

 

Prin intermediul Programului se va oferi suport financiar pentru 9 localități din aceste raioane, destinat pentru soluționarea unei probleme din localitate, identificată în mod participativ de către cetățeni.

 

La proiect pot aplica primării și/sau organizații neguvernamentale din 10 localități partenere ale AO „CASMED” în cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”.

 

Localitățile eligibile pentru concurs sunt:

  1. orașul Fălești
  2. comuna Risipeni, raionul Fălești
  3. comuna Sărata Veche, raionul Fălești
  4. satul Viișoara, raionul Edineț
  5. satul Tîrnova, raionul Edineț
  6. satul Corpaci, raionul Edineț
  7. comuna Parcova, raionul Edineț
  8. comuna Burlănești, raionul Edineț
  9. comuna Brînzeni, raionul Edineț
  10. satul Fetești, raionul Edineț

 

Suma totală a Programului de granturi mici constituie 450.000 MDL. Fiecare aplicant va beneficia de un grant cu valoarea maximă de 50 000 lei (MDL).

 

Programul de granturi mici își propune să dezvolte o colaborare eficientă între autoritățile locale, cetățeni și alți actori comunitari în vederea implementării inițiativelor prietenoase vârstnicilor prin crearea condițiilor care să faciliteze accesul persoanelor în etate la servicii de calitate, comunicare și oportunități de participare socială și civică.

 

Pentru mai multe detalii consultați Regulament_Program de granturi_2020.

 

Localitățile interesate vor expedia dosarul de participare la adresa de email: casmed.comunitate.prietenoasa@gmail.com până pe data de 31 decembrie 2020, ora 17:00. Nu vor fi acceptate dosarele care vor fi depuse după expirarea termenului.

 

Pentru orice întrebări sau informație adițională cu privire la procesul de aplicare, vă rugăm să ne contactați – Nina Bândiu, Coordonator de proiect, 062171117, email: casmed.comunitate.prietenoasa@gmail.com.

 

Concursul de granturi mici este organizat în cadrul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, implementat de către AO „CASMED” în parteneriat cu Consiliul Raional Fălești și Consiliul Raional Edineț, cu susținerea financiară a Crucii Roșii din Elveția.