Lansarea Platformei pentru Cooperare Regională în Sănătate (CORES)

 

Organizații ale societății civile din regiunea de nord și-au unit eforturile pentru a consolida colaborarea și parteneriatul în sănătate și pentru promovarea responsabilizării sociale în acest domeniu.

Astfel, la 13 august curent a fost lansată Platforma  pentru Cooperare Regională în Sănătate (CORES).  

 

Platforma CORES reunește la moment 10 ONG-uri din mun. Bălți și raioanele Edineț, Soroca, Florești și Drochia, care își propun împreună să contribuie la îmbunătățirea serviciilor de sănătate în regiunea de nord a Republicii Moldova prin dialog și cooperare între societatea civilă, pacienți, autorități publice și prestatorii de servicii medicale.

 

Pe parcursul lunilor Iulie și August organizațiile-membre au trecut printr-un proces de planificare strategică, în urma căruia au definit direcțiile de dezvoltare ale Platformei pentru perioada 2020-2023.

 

Astfel, în următorii patru ani, CORES își va focusa activitatea pe:

  1. Participarea în procesele decizionale locale, regionale și naționale în domeniul de sănătate
  2. Informarea și sensibilizarea opiniei publice cu privire la accesul la servicii de sănătate
  3. Consolidarea capacităților organizaționale ale membrilor CORES

 

CORES își propune să devină un element de coeziune pentru organizațiile neguvernamentale și actorii-cheie din sănătate în vederea creșterii accesului la servicii de sănătate calitative, adaptate nevoilor oricărui cetățean.

Platforma invită organizațiile și grupurile active în domeniul de sănătate și social să se alieze și să devină membre ale CORES, exprimându-și intenția de aderare printr-un mesaj la adresa de email: casmed.SAccproject@gmail.com.

 

Persoana de contact: Livia Golovatîi, coordonator de proiect

Telefon: 069834207; E-mail: casmed.SAccproject@gmail.com 

 

Platforma CORES este creată în cadrul proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială”, implementat de către Crucea Roșie din Elveția în parteneriat cu Asociația Obștească „CASMED” (Bălți) și Asociația Obștească „HOMECARE” (Chișinău), cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.