Instruiri inițiale pentru Ambasadorii Comunității Prietenoase Vârstei

Nucleul unei comunități prietenoase vârstei sunt oamenii. Pornind de la această idee, CASMED facilitează dezvoltarea inițiativelor prietenoase vârstei, inclusiv prin formarea și sprijinirea persoanelor care să implementeze aceste inițiative. Astfel, în perioada 18-20 martie, la complexul turistic Eco Vila, s-a deșfășurat cursul de inițiere pentru Ambasadorii Comunitari din trei localități: s. Cobâlea, r.  Șoldănești, com. Văscăuți, r. Florești și com. Sârcova, r. Rezina.

 

„Înțeleg că noi, toți, trebuie să muncim pentru ca comunitatea noastră să ofere condiții decente de viață oamenilor de toate vârstele.” 

 

Cei 21 de participanți au fost familiarizați cu conceptul  „Comunitate Prietenoasă Vârstei” și cele 8 domenii care stau la baza acestui concept, au identificat nevoile și problemele cu care se confruntă persoanele în etate și au experimentat utilizarea a diverse tehnici de comunicare în lucrul cu cetățenii din localitate.

 

„Această instruire m-a ajutat să înțeleg cât de important este să comunici cu comunitatea despre probleme și soluții, să transmiți mesaje corecte și să ai răbdare ca oamenii să le primească și să ia atitudine.” 

 

Evenimentul s-a desfășurat în contextul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, implementat de AO „CASMED” în parteneriat cu HelpAge International, cu suportul Crucii Roșii din Elveția.