Dacă depui suflet în ceea ce faci, cunoști cu adevărat gustul fericirii

„Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem ia naștere din gândurile noastre. Cu gândurile noastre construim lumea”. Buddha

 

Mă numesc Angela!

Sunt o fire realistă, sinceră, sociabilă, modestă, mereu având dorința de a cunoaște. Pentru mine în viață contează oamenii care ne înconjoară, sănătatea și faptele noastre, acestea fiind principalele motive pentru care am ales să fac studii medicale. Deși nu am activat tot timpul în sistemul medical, am fost mereu alături de oameni încercând să-i ajut, să împărtășesc emoțiile și trăirile lor.

 

Visul de a reveni în sfera medicinii pentru a fi utilă celor din jur, dar și dorința de a fi alături copiilor mei au fost principalele lucruri care m-au motivat să caut o schimbare în viața mea.

 

Astăzi împlinesc un an de când schimbarea mea se numește Asociația Obștească „CASMED”. Aici activez în calitate de kinetoterapeut și asistent medical în cadrul Echipei mobile Glodeni, și zilnic mă bucur de zâmbetele beneficiarilor mei – copii cu dizabilități – care sunt mereu dornici să le fim alături. Aplicând cu ei terapia prin mișcare, masaj și diferite exerciții kinetoterapeutice îi ajut să-și dezvolte abilitățile de deplasare și mobilitatea și să aibă o viață mai activă. Datorită acestor micuți, am înțeles că dacă depui suflet în ceea ce faci, cunoști cu adevărat gustul fericirii.

 

Împreună cu colegii mei, încercăm să-i ajutăm pe beneficiarii noștri să ducă o viață plină de sens, să-și găsească prieteni, să se simtă partea a comunității, căci fiecare om trebuie valorificat și sprijinit în felul său. Este o muncă enormă ce implică multă dăruire de sine și pasiune, dar atunci când știi că te așteaptă undeva un copil ”cu ochii de smarald”, care te îmbrățișează și îți spune ”Doamna Angela, mi-ai pus foc la inima mea!” înțelegi cu adevărat că fericirea e în lucrurile mărunte – o atitudine, un zâmbet, o rază de soare, un gând bun.

 

Am o pasiune deosebită pentru flori, îmi place mult să citesc și să gătesc după rețete din bucătăria bunicii, care îmi aduc aminte de copilărie.