Lansarea proiectului „Photovoice – un alt mod de implicare a cetățenilor”

Asociația Obștească ,,CASMED” implementează  în perioada 01.11.2019 – 30.07.2020, în raioanele Drochia, Fălești, Rîșcani și Edineț, proiectul ,,Photovoice – un alt mod de implicare a cetățenilor”, finanțat de Uniunea Europeană (UE) și Fundația Konrad Adenauer (KAS) în cadrul proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. 

 

Scopul general al proiectului este creşterea nivelului de implicare a tinerilor şi a persoanelor 50+ în rezolvarea problemelor din șase localităţi rurale din Regiunea de Nord.

 

Obiectivele proiectului sunt:

  1. Abilitarea tinerilor şi persoanelor 50+ de a utiliza metode noi de implicare a cetățenilor în procesul de identificare a problemelor comunitare;
  2. Dezvoltarea şi consolidarea capacităţilor a șase grupuri locale de iniţiativă.

În cadrul proiectului vor fi create șase grupuri de inițiativă, care vor beneficia de sesiuni de instruire privind metoda Photovoice şi „Scrierea de proiecte”, dezvoltându-și competențe noi de identificare și soluționare a problemelor în comunitate și scrierea propunerilor de finanțare. Membrii grupurilor de inițiativă vor aplica în practică abilitățile de a realiza fotografii calitative, a organiza evenimente publice (expoziţii fotografice) și a implementa initiative comunitare locale. La finalul proiectului, membrii grupurilor de inițiativă și reprezentanții APL-lor vor avea parte de o vizită de studiu în regiunea de Sud a Republicii Moldova, unde vor face cunoștință cu iniţiativele comunitare realizate și de către alte grupuri.

 

Sesiunile de informare cu privire la obiectivele proiectului, activitățile preconizate și modalitățile de desfășurare vor fi organizate în perioada 25.11.2019 – 29.11.2019, în localitățile: s. Tîrnova, s. Viișoara, s. Corpaci din r-nul. Edineț; s. Horodiște, r-nul Rîșcani; s. Glinjeni, r-nul Fălești; s. Sofia, r-nul Drochia.

 

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul de telefon: +373 231 2 76 74 sau la adresa de e-mail: casmed.md@gmail.com. Persoana de contact: Parea Alexandr – coordonator de proiect.

 

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.