Angajații CASMED – mai puțin vulnerabili în fața pandemiei de COVID

 

ue

                                                                                                                               uu

 

 

 

 

 

 

 


Angajații CASMED
– mai puțin vulnerabili în fața pandemiei de COVID 

 

Criza COVID-19 exercită presiune pe activitatea angajaților asociației CASMED, fiind expuși riscului infectării cu virusul COVID-19, în timp ce vizitează beneficiarii pentru a-i îngriji la domiciliu. În scopul protejării siguranței și a stării de sănătate a beneficiarilor, angajaților și a persoanelor fizice și juridice cu care asociația are raporturi de colaborare, în perioada 16-18 decembrie au fost organizate instruiri on-line și off-line cu genericul „Metode de prevenire împotriva infectării cu virusul COVID-19”, organizate în cadrul proiectului: ”COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile”, implementat de ERIM (fostul IREX Europe), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

 

Peste 60 de angajați (asistenți medicali, lucrători sociali, îngrijitori, voluntari, etc) au aflat care sunt factorii de transmitere și perioada de contagiozitate, care sunt afecțiunile care te fac mai vulnerabil la infecția COVID-19, ce măsuri trebuie să ei pentru a te proteja, pentru a-i proteja pe ceilalți, cum să acționezi dacă ai simptome sau ești confirmat cu COVID-19.  

 

,,Instruirea angajaților privind măsurile de securitate și sănătate în muncă în contextul măsurilor de combatere a COVID-19 va contribui la  menținerea activității în condiții sigure și sănătoase, contribuind totodată la împiedicarea transmiterii bolii COVID-19’’, sprijinind angajații organizației să fie mai puțin vulnerabili în fața bolii, consideră doamna Ala Brânză, coordonatorul departamentului de îngrijire.

 

Potrivit doamnei Maria Bîrcă, lucrător social, sesiunea de instruire a fost utilă și interesantă.,, Aduc sincere mulțumiri formatorilor pentru organizarea instruirilor dedicate nouă, angajaților, ca să ne simțim mai protejați și mai încrezuți în fața pandemiei. Azi am învățat multe informații utile, cum corect să ne protejăm . Cu drag o să ne împărtășim cu cunoștințele acumulate cu beneficiarii noștri, deoarece anume ei au avut de suferit cel mai mult în condițiile de izolare.

 

 #TeamEurope #COVID19 #StrongerTogether #EU  

 

 

uu