„Bătrânețe fără tristețe” în s. Izvoare

Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, Grupul Seniorilor „Izvoreanca” din s. Izvoare, r. Fălești au desfășurat duminică, 29 septembrie 2019, o activitate dedicată vârstnicilor  și tuturor celorlalți membri ai comunității cu genericul „Bătrânețe fără tristețe”.

 

Activitatea a urmărit promovarea drepturilor persoanelor în etate și comunicarea mesajului că bătrânețea poate fi trăită demn, activ și fără tristețe, iar vârstnicii, la rândul lor, merită să fie respectați și vizitați., De asemenea, evenimentul a constituit o bună ocazie pentru localnicii de toate vârstele, ca să se mai întâlnească și să socializeze.

 

Programul a inclus un concert cu muzică folclorică susținut de către seniori, cu implicarea activă a tinerilor dansatori voluntari, recital de poezie pentru bunici și expoziție cu lucrări din lada de zestre a meșterițelor senioare.

 

Membrele Grupului de Seniori „Izvoreanca”, Augustina Ursachi și Ionica Ursachi, au încântat publicul cu talentul lor și cu folclor din străbuni. Filaret Butnăraș, și el membru al Grupului, a îndemnat publicul la mărinimie și curățenie sufletească cu poezia „Am putea să fim mai buni”, iar ansamblul de dansatori voluntari, elevi ai Gimnaziului s. Izvoare, au adus în dar bunicilor o horă de toată frumusețea.

 

Un moment emoționant din program a fost elogiul adus tuturor persoanelor cu vârsta 80+ din s. Izvoare, căror li s-au decernat diplome pentru întreaga lor activitate și experiența pe care o împărtășesc cu cei tineri.

 

Activitatea a fost organizată de către Grupul de Seniori în strânsă colaborare cu Biblioteca Publică, Administrația Publică Locală, Gimnaziul s. Izvoare, Grădinița, Grupul local de meșteri și agenți economici.

 

Lucia Rotari, bibliotecară în cadrul Bibliotecii Publice, a apreciat activismul membrilor Grupului de Seniori: „Este un grup foarte unit, cu atitudine pozitivă față de tot ceea ce fac. De fiecare dată când au activități, repetiții, ateliere de lucru sau creație, își lasă toate activitățile cotidiene și se implică cu trup și suflet aici.”