Campania de Screening „Plus de Sănătate” la Fălești

La 10 aprilie curent, Centrul de Asistență Socio-Medicală „CASMED” în parteneriat cu Asociația Obștească „Pro Asistență și Dezvoltare Comunitară” a desfășurat Campania de Screening „Plus de Sănătate”, dedicată Zilei Internaționale a Sănătății. Lângă Piața Centrală din or. Fălești au fost instalate 2 corturi, iar asistentele și asistenții medicali CASMED au măsurat gratuit tensiunea arterială și nivelul glicemiei tuturor doritorilor. 

Antonina Mortean, Asistentă Medicală Șefă, AO CASMED: „Activitatea este dedicată Zilei Mondiale a Sănătății, care în acest an promovează accesul universal la servicii medicale. De asemenea, campania „Plus de Sănătate” urmărește sensibilizarea societății la situația persoanelor în etate și la necesitatea de a-și monitoriza regulat starea de sănătate”.

Maria Culibaba, Manager de proiect, AO „Pro Asistență și Dezvoltare Comunitară”: „Suntem bucuroși că foarte multă lume este interesată, se apropie și vrea să beneficieze de această oportunitate. Acest lucru vorbește despre creșterea responsabilității populației în asigurarea propriei stări de sănătate”.

Alături de recomandări pentru menținerea sănătății, participanții la eveniment au primit pliante despre hipertensiunea arterială și diabet, patologii frecvent întalnite la vârstnici.

Beneficiarii evenimentului și-au exprimat satisfacția pentru faptul că intervenții în acest format au loc și în orașul Fălești, unde, fără a pierde mult timp, pot face analiza nivelului de glicemie și măsura tensiunea arterială.

De serviciile prestate în cadrul evenimentului, au beneficiat peste 300 de persoane.

#CASMED #screening #WorldHealthDay2018 #Fălești #PlusDeSanatate