De ce este bine ca persoanele în etate să aibă un animal de companie?

Iată câteva motive care vă pot convinge să aveți un animal de companie:

  • Pentru companie – singurătatea este cea mai nedorită „companie”. Cu un animal în preajmă, nu vă veți simți abandonat.
  • Aveți un scop – să ai grijă de un animal, este o responsabilitate și puteți face din îngrijire un adevărat scop.
  • Pentru mișcare – oamenii trebuie să facă exerciții fizice regulate indiferent de vârsta lor. La vârsta înaintată, să mergi în capătul curții ca să îi dai de mâncare sau să alergi după animalul de companie și să te joci cu el, poate să îți asigure doza zilnică necesară de efort fizic.
  • Animalele alungă stresul – Persoanele mai în vârstă care au animale de companie se expun mai puțin la stres. Având un animal de companie aveți șansa de a vă planifica mai bine viața, raportându-vă întotdeauna la ceva.
  • Este o ocazie să ieșiți din casă – Având un animal de casă, și mai ales unul care necesită o activitate în mod regulat în aer liber, vă ajută să rămâneți conectat la viața de zi cu zi, deci să vedeți ce se mai întâmplă în zona în care locuiți.
  • Pentru protecție – un câine vă poate oferi mai multă securitate. Potențialii hoți vor sta departe dacă aveți în curte sau în casă un câine.
  • Pentru a avea grijă de cineva – spiritul matern sau patern este înca viu și la batrânețe, de aceea, grija față de un animal ar putea să Vă întrețină acest setiment.
  • Vă simțiți împlinit – când veți vedea cât e de fericit că are pe cinev, vă veți simți implinit că ați facut ceva bun pentru un suflet mic. Acest angajament alimentează sentimentul celor mai în vârstă că „încă mai este nevoie de ei”.

 

Nu există o formulă perfectă a unui animal de companie. Acesta poate fi un cățel, o pisică, un iepure sau chiar o pasăre. Vârstnicii, mai ales cei care locuiesc singuri, sunt conștienți că animalele îi pot ajuta să treacă peste singurătate și că îi ajută să continue să se concentreze pe ceea ce se petrece în jurul lor.

V-ați gândit cui o sa îi recomandați să adopte un animal de companie?