Cum să îngrijești eficient o plagă?

„Ce rană este aceasta? Ce pansament ar trebui să folosesc? Cum se vindecă această plagă?”

 

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care și le pun persoanele care trebuie să îngrijească de cineva care are plăgi. O „plagă” sau „rană” este o leziune a țesuturilor corpului, provocată accidental (arsură, tăietură), chirurgical sau rezultată de o boală, cum ar fi diabetul zaharat (la membrele inferioare).

 

Important este faptul că o igienă corespunzătoare și o îngrijire corectă, selectarea pansamentului adecvat și un management corect poate să vindece chiar și cele mai grave plăgi. 

 

Vă propunem să vizualizați în spotul video de mai jos un proces corect de management al unei plăgi. Spotul, reprezintă un curs de instruire privind metodele moderne de tratament al plăgilor și urmează a fi utilizat de către peste 160 de asistente medicale de la Caritas Alba Iulia și AO „CASMED” în procesul de prestare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu din România și Moldova. 

 

Spotul este realizat în cadrul proiectului „Spitalul acasă” – managementul plăgilor cronice în timpul pandemiei de COVID-19 în România și Republica Moldova, implementat de către Caritas Alba Iulia și AO „CASMED” cu susținerea Central European Initiative.