14 comunități din Moldova își doresc să devină mai prietenoase vârstnicilor

25 membri ai Comitetelor coordonatoare din 14 localități ale raioanelor Șoldănești, Rezina și Sîngerei au participat la training-ul cu genericul „Dezvoltarea comunitară prin consens social”, care s-a desfășurat în perioada 15-16 mai curent.

Instruirea a fost organizată de către Asociația Obștească Centrul de Asistenţă Socio-Medicală la Domiciliu „CASMED” pentru Președinții și Vicepreședinții Comitetelor coordonatoare care și-au propus să promoveze conceptul de comunitate prietenoasă vârstnicilor și în localitățile lor.

Participanții au fost familiarizați cu conceptul și noțiunea de dezvoltare comunitară, discutând importanța liderismului pentru dezvoltarea unei societăți și despre diferența dintre un lider și un conducător.

Training-ul a inclus modulul „Echipa și spiritul de echipă”, iar participanții au avut sarcina practică de a elabora un plan de activități pentru dezvoltarea și consolidarea echipei.

Reprezentanții comitetelor au avut posibilitatea să afle mai multe despre bunele practici de lucru ale altor comitete coordonatoare, dar și despre cele mai eficiente metode și tehnici de promovare ale acestor experiențe.

La începutul anului 2018, CASMED a sprijinit crearea a 14 Comitete Coordonatoare, cu scopul de a dezvolta colaborarea coordonată între administrația publică și actorii comunitari.
Activitatea s-a desfășurat în contextul proiectului „Îmbătrânire și sănătate”, implementat cu suportul financiar al Crucii Roșii din Elveția.